eTwinning: Miracle of nature

Nagrada za dobro učinjen posao – Nacionalna oznaka kvalitete! :)

Međunarodni eTwinning projekt “Čudo prirode”  (“Miracle of Nature”)  u kojem je naša škola bila suosnivač  sudjelovalo je 60 učenika i 14 nastavnika iz Rumunjske, Gruzije, Turske i Hrvatske. Projekt je trajao tijekom školske godine 2022./2023. i bio je isprepleten različitim aktivnostima, a posebno se isticao po radionicama izrade kozmetičkih preparata. Posebno smo sretni što smo zadovoljili sve kriterije te time stekli nacionalnu oznaku kvalitete.

Komentar ocjenjivačke komisije:

“U provedbi ovog eTwinning projekta vidljivi su kreativni elementi te razne pedagoške inovacije. Projekt je izvrsno integriran u kurikulum. Pruženi su dokazi o suradničkim videokonferencijama, kako učitelja, tako i učenika. U okviru TwinSpacea objavljeni su konačni rezultati projekta, odnosno prikazan je razvoj zajedničkih rezultata cijelog partnerstva. Tijekom provedbe projekta korišten je niz web alata koje koriste učenici i dokumentirane su aktivnosti u Twinspaceu. Diseminacija je izvršena objavom članka na mrežnoj stranici škole te prezentacijom na međunarodnoj konferenciji eko škola, međutim za vrijeme javnih događanja bilo bi dobro eksplicitno naglasiti suradnju ostvarenu u okviru eTwinninga. Evaluacija je provedena i objavljeni su automatski dobiveni rezultati iz anketnog alata, no bilo bi korisno istaknuti zaključke analize rezultata. Posebno dobra strana projekta je suradnja učenika u mješovitim, međunarodnim timovima.”

 

 

 

 

Promotivan video projekta Miracle of nature

 

Tradicija izrade kozmetičkih proizvoda prisutna je kod starih Egipćana, Grka i Rimljana. Učenici su istražili koje su to proizvode izrađivali i koje su prirodne preparate koristili te su izradili plakate. Također su samostalno izradili neke od proizvoda kao što su kreme za ruke, sapun, balzam za ruke te detergent za pranje rublja. Na poveznicama možete pogledati video uratke koji detaljno prikazuju njihovu izradu.

Poveznice na video:

                                                           

                                         

 

U četvrtak, 04.05.2023. U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku imali smo 4. sat – otvoreni sat za razgled izložbi povodom obilježavanja 60. godina Gimnazije.

Aktiv prirodne grupe predmeta napravio je izložbu “Modeli u prirodoslovlju i Čuda prirode.” Na izložbi su bili izloženi plakati Sapun u srednjem vijeku i plakat Miracle of Nature. Taj sat u učionici biologije učenice 1.pm razreda koje sudjeluju u projektu Miracle of Nature imale su radionicu i pokazale kako proizvesti kremu za ruke i balzam za usne.

Poveznica na video uradak povodom obilježavanja 60. godišnjice Gimnazije Antuna Gustava Matoša: https://youtu.be/Z621hwWUtV8

 

Prezentacija učenika Gimnazije Antuna Gustava Matoša

 

Posjet ZEO KOZMETIKA

 

U sklopu projekta “Miracle of Nature ” koji promovira prirodnu kozmetiku učenice 1.pm Lana Knezić i Jurja Meglić su sa svojim mentoricama Irenom Futivić i Anom Culej 5. lipnja 2023. bile u posjetu privatnoj tvrtki Zeo kozmetika u Brezju. Zeo Kozmetika d.o.o. registrirana je za djelatnost Proizvodnja parfema i kozmetičkih preparata. Učenice su razgovarale s vlasnicom Dubravkom Pavelić. Razgledale smo proizvodni pogon. Jedan dio proizvoda završi u hrvatskim trgovinama, a veći dio proizvoda dominira na međunarodnoj razini (Americi, Nizozemskoj, Bugarskoj, Rusiji i Vijetnamu. Prvi proizvod Zeo kozmetike je bio Zorina mast koja danas dominira tržištem i smatraju ga simbolom tvrtke.

                 

https://read.bookcreator.com/mhYEjwK15NQf1v3yCOUdslH4ZL63/SqMXBhdPQT2JFXAEyqZgsQ

ZAVRŠNA PREZENTACIJA PROJEKTA SA SVIM RADOVIMA UČENIKA: https://www.emaze.com/@ALOILFCRO/virtual-school

Comments are closed.