Plesni tečaj

Plesni tečaj

Od 9. mjeseca u prostoru naše škole održavaju se tečajevi plesa koje vodi Športsko-plesni klub «Sjaj». Na tečajeve plesa mogli su se prijaviti svi koji su željni dobre zabave i druženja uz ritmove standardnih i latinoameričkih plesova.

I neki gimnazijalci su odlučili usavršiti svoje korake ili pak naučiti nove. Naša gimnazijalka Doroteja Lisak jedna je od njih te nam je ispričala mnogo zanimljivih pojedinosti.

Rekla je kako se tečajevi održavaju svakog ponedjeljka i srijede od 7 do 8 sati. Podijeljeni su u dva razreda – početnike i napredne plesače. Napredni dio kreće nakon tri mjeseca. Kad nauče neke korake, ples se izvodi u paru i tako se vježba. Atmosfera je odlična, kao i odabir muzike. Kako i ne bi bio uz odličnog instruktora koji je, kako Doroteja kaže, stariji, dinamičan, opušten i «zafrkant».

Polaznika ima mnogo, oko 30-ak prema Dorotejinoj procjeni. Godine stvarno nisu važne, ima ih od 17 do 60 godina i svi su uvijek puni energije. Naših gimnazijalaca ima 6 i oni imaju popust kod plaćanja. Mjesečna cijena iznosi 280 kn, a oni plaćaju 120 kn.

Što još spomenuti osim da nikada nije kasno naučiti plesati. Za Doroteju nijedan ples nije težak, svi su „super“. Njihova druženja se nastavljaju i nakon satova jer na kraju svakoga mjeseca cijela grupa izlazi u neki restoran gdje plešu i dobro se provode. Ove subote mogli ste ih susresti kod Rodyja.

Jelena Kamenar, 2. a

Odgovori