Teatar Exit – Kako misliš mene nema?

Zamislite da jednog dana otkrijete da u svojim rukama posjedujete moć upravljanja sudbinom, možete sami rješavati zamršene probleme, ispravljati nepravde pa čak i ostati živi nakon katastrofalne prometne nesreće u kojoj ste, poginuli. Upravo ta granica zbilje prekoračena je u predstavi Teatra Exit Kako misliš mene nema? zbog koje su naši gimnazijalci odlučili preskočiti još jedan raskalašeni petak i zamijeniti ga čarima kulturnog uzdizanja.

Naizgled obična i humoristična priča o dvojici najboljih prijatelja koji svoje mlade dane provode radeći najgore poslove za sumnjive poslodavce samo da bi zaradili za svoj prvi odlazak na more, krije puno dublje značenje. Na scenu su iznesena aktualna pitanja u našem društvu vezana uz politiku, crno tržište, loše socijalno stanje, nemogućnost obrazovanja te ostale probleme s kojima se svakodnevno suočava mali čovjek. U vrevi užurbanog života današnjice ljudi zaboravljaju na istinske životne vrijednosti te dostojanstvo na koje svako živo biće ima pravo.

Teatar Exit nam je još jedan put dokazao da scenografija nije previše važna da bi se dočarala prava radnja. Svojom izvanrednom glumom koja se temeljila na brzoj glumačkoj metamorfozi, mladi glumci Filip Jurčić i Amar Buković ispričali su priče najobičnijih ljudi, oslikali mnoštvo likova povezanih u mrežu situacija te su bez sumnje ostavili snažan dojam na publiku.

Zapitajmo se koliko cijenimo jedni druge, koliko smo spremni učiniti dobro djelo, pomoći nekome u nevolji i tako iznenaditi sami sebe.
Možda i mi jednog dana pronađemo vlastito more, nije važno nalazi li se ono na vrhu šestokatnice ili u susjedovom dvorišu, glavno je da se smijemo jer na kraju svake priče, svi mi živimo za svoj vlastiti HAPPY END.

Odgovori