Projekt SCIENPATHY

 

„Scienpathy“ je međunarodni  e-Twining projekt u kojeg su uključene srednje škole iz Turske, Rumunjska, Španjolske te dvije škole iz Hrvatske. U projektu sudjeluje 16 nastavnika i 84 učenika. Cilj projekta je popularaizacija prirodoslovlja, približiti znanstveni način istraživanja te smanjiti predrasude prema prirodoslovnim predmetima. U prvoj aktivnosti učenici Nia Zidar, Marta Ožegović, Mia-Maria Orlović, Hrvoje Martinec, Nika Hajnić i Klara Mužar sudjelovali u prezentaciji škole na zoom sastanku te su upotrebom web alata izradili plakat i logo projekta.

 

Projekt Scienpathy trajao je tri mjeseca učenici su bili raspoređeni u 6 skupina. Aktivnosti su bile podijeljene po temama: „TELEPORTATION ACTIVITY“, „ BEINING A SCIENCE PEOPLE“ i „THE CHALLENGES OF BEING A SCIENCE PEOPLE „. Koristeći web alate izrađene su kreativne e-knjige, plakati i videozapisi. Na završnom sastanku preko aplikacije zooma učenici su igrali kviz. Ovaj projekt omogućio je učenicima jačanje komunikacije i snalaženje u novim situacijama.

29. listopada 2021.

Naša škola je nagrađena Europskom oznakom kvalitete za izvrsnost rada u eTwinning projektu „Scienpathy“. To znači da je naš rad, rad naših učenika i naše škole prepoznat na najvišoj europskoj razini.

Kao rezultat, dobili smo certifikat  Europske oznake kvalitete  (European quality label),  te će naš projekt biti prikazan na Europskom portalu na www.etwinning.net.

Čestitamo nastavnici Ireni Futivić i svim sudionicima projekta.  

 

Comments are closed.