CO2 – otisak

CO2 – otisak 2012/ 2013.

 IMG_1429

Arijana Posarić i Valentino Ovčarićek iz 3.pm  su u suradnji s prof. Miškulinom izradili i održali  prezentaciju o problematici CO2 otiska te motivirali svoje kolegice i kolege da na zajedničkom školskom on line kolegiju ispune upitnik o godišnjem CO2 otisku njihovih obitelji.

Nakon analize provedenog upitnika donijet će zaključak i izraditi nove zadatke te motivirati ostale učenike Škole da učine isto.

PREZENT CARBON FOOTPRINT

 

CO2 – otisak 2013./2014.

Učenici naše gimnazije su imali prilike ispuniti opsežnu anketu na internetu. Anketu je popunilo dvadesetak učenika i nekoliko profesora. Rezultati navedene ankete su pokazali da prosječno osobe u našoj školi godišnje proizvedu 9850 kg CO2, što odgovara prosjeku za Republiku Hrvatsku.

 

Učenice i učenici iz svih škoal partnera su zatim napravili istraživanje CO2-otisaka stopala u svojim školama i to prema sljedećim zajedničkim kriterijima: prijevoz (putovanja učenika i osoblja škole) i potrošnja energije u školi.  Rezultati su predstavljeni u obliku plakata ili prezentacija prilikom susreta u Zaboku.

Bundesgymnasium und Bundesrealgymnasium Wien 6 Rahlgasse, Wien, Österreich– 650 kg CO2/Person 

austrija

Gimnazija A. G. Matoša, Zabok – 1170 kg CO2/osobi

gim agm

Hunfalvy János Fővárosi Gyakorló, Kéttannyelvű Külkereskedelmi, Közgazdasági Szakközépiskola, Budapest, Ungarn – 600 kg CO2/ Person

budapest

BBS Osterholz-Scharmbeck, Osterholz-Scharmbeck, Njemačka – 1400 kg CO2/osobi

njemačka

Lycée Professionnel Agricole Privé Schattenmann, Bouxwiller, Frankreich – 375 kg CO2/Person

francuska

 

Vesthimmerlands Gymnasium + HF, Aars, Danska

danska

Prilikom susreta u Zaboku, učenice i učenicu su u i internacionalnim radionicama izdradili letke  sa savjetima kako se može smanjiti CO2-otisak stopala.  Letci su napravljeni na hrvatskom i njemačkom jeziku i podijeljeni građanima u Zaboku.  Fotografije, koje pokazuju podjelu nalaze se ovdje.

Odgovori