eTwinning – The right move

 

Međunarodni projekt „The right move“ započeo je u studenom 2021. godine. U projektu sudjeluju učenici 3.a razreda, a to su: Sebastian Klancir, Lara Špoljarec i Angelina Piljek. Cilj projekta je razvijanje i jačanje kognitivnih vještina kod učenika. Središnje aktivnosti projekta ostvaruju se u mješovitim skupinama koje zahtijevaju komunikaciju na engleskom jeziku i snalaženje u rješavanju problemskih zadataka.

Na linku možete pogledati prezentaciju o Gimnaziji Antuna Gustava Matoša, koji izradili učenici.

Učenici Sebastian, Lara i Angelina istražila su memo igru “Tic Tac logic” i prezentirali je sudionicima projekta, ali i u svom razredu. Poveznica na memo igru je na linku:

Right move – video

U projektu “The right move” sudjelovala su 72 učenika i 12 nastavnika iz Rumunjske, Turske i Hrvatske. Tijekom projekta učenici su upoznavali različite vrste “mozgalica”, sudjelovali u izradu novih, te sa skupinom svojih vršnjaka zabavili se u zajedničkom kvizu. Sažetak aktivnosti projekta nalaze se na linku:

https://bit.ly/3iTx5MU

E-twinning projekt dobio je Europsku oznaku kvalitete (European Quality Label) koju dodjeljuje Središnja organizacija za potporu po posebnim uvjetima. Da bi se projekt prijavio za ovu oznaku potrebno je prijava barem dvije nacionalne organizacije, a svaka nacionalna organizacija ima pravo predložiti samo 30 % projekata koji su odrađeni tijekom jedne školske godine. Zato smo ponosni što je ovaj projekt prepoznat, a sretni što su naši učenici svojim radom i aktivnostima tijekom projekta dali svoj doprinos ovakvom uspjehu.

 

 

Comments are closed.