Učionica izvan škole

TERENSKA NASTAVA – ZAGREBAČKE POVIJESNE PRIČE

Učenici trećih razreda Gimnazije A. G. Matoša 13. 04. 2018. proveli su dan u nastavi izvan škole. Posjetili su Muzej grada Zagreba i prošetali kroz povijest hrvatske prijestolnice od njezinih osnutaka do danas. Povijest grada otkrivali su i u šetnji gornjogradskim ulicama te povezivali naučeno sa stvarnim lokalitetima.

U popodnevnim satima posjetili su kuće pisaca, Augusta Šenoe – „najzagrebačkijeg“ pisca 19. st. i Miroslava Krleže – književnog velikana 20. st. Zadatak je bio vidjeti, čuti, osjetiti, doživjeti prostore u kojima su stvarali pisci i osluškivati život prošlih stoljeća.

Iz Zagreba su zatim nakratko otputovali u Rusiju i Europu 18. st. Razgledali su izložbu u Klovićevim dvorima posvećenu Katarini Velikoj i upoznavali život i vladavinu jedne od najmoćniji žena svjetske povijesti.

Osim učenja povijesti i književnosti, učenici su stjecali i druge životno važne vještine, socijalne i organizacijske, snalazili su se u prostoru grada, družili, usvajali pravila ponašanja u muzeju i na terenskoj nastavi. Vrijeme je bilo upravo onakvo kakvo smo mogli poželjeti za izvanučionički nastavni dan, sunčano i ugodno, tako da je i „veliki odmor“ otvorio mnoge mogućnosti za druženje i šetnju.

Bookmark the permalink.

Odgovori