eTwinning: Miracle of nature

U listopadu 2022. započeo je međunarodni e-twinning projekt „Miracle of nature“. U projekt su uključene učenice 1pm razreda: Larisa Legčecić. Jana Šanjug, Lana Knezić, Lucija Ivančić i Jurja Meglić.  U projektu ukupno sudjeluje 40 učenika iz Rumunjske, Gruzije, Turske i Hrvatske. Cilj projekta je podizanje svijesti učenika o upotrebi kemikalija te istraživanje učinka kemikalija na naše tijelo i okoliš. Učenici će tijekom projekta izrađivati sredstva za osobnu higijenu od prirodnih sastojaka te upoznavanje izrade kozmetike kroz povijesna razdoblja. Nastavnici koji sudjeluju u projektu su: Ana Culej, Bibijana Šlogar te osnivač projekta Irena Futivić.

Promotivan video projekta Miracle of nature

 

Tradicija izrade kozmetičkih proizvoda prisutna je kod starih Egipćana, Grka i Rimljana. Učenici su istražili koje su to proizvode izrađivali i koje su prirodne preparate koristili te su izradili plakate. Također su samostalno izradili neke od proizvoda kao što su kreme za ruke, sapun, balzam za ruke te detergent za pranje rublja. Na poveznicama možete pogledati video uratke koji detaljno prikazuju njihovu izradu.

Poveznice na video:

                                                           

                                         

 

U četvrtak, 04.05.2023. U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša u Zaboku imali smo 4. sat – otvoreni sat za razgled izložbi povodom obilježavanja 60. godina Gimnazije.

Aktiv prirodne grupe predmeta napravio je izložbu “Modeli u prirodoslovlju i Čuda prirode.” Na izložbi su bili izloženi plakati Sapun u srednjem vijeku i plakat Miracle of Nature. Taj sat u učionici biologije učenice 1.pm razreda koje sudjeluju u projektu Miracle of Nature imale su radionicu i pokazale kako proizvesti kremu za ruke i balzam za usne.

Poveznica na video uradak povodom obilježavanja 60. godišnjice Gimnazije Antuna Gustava Matoša: https://youtu.be/Z621hwWUtV8

 

Prezentacija učenika Gimnazije Antuna Gustava Matoša

 

Comments are closed.