Kajkavske popevke za sportsku dvoranu

U atriju Gimnazije Antuna Gustava Matoša 16. studenog 2007. s početkom u 20 sati održao se humanitarni koncert za izgradnju sportske dvorane u Zaboku. Glavni organizator Radio Kaj osigurao je visoko sofisticiranu tehnologiju zahvaljujući kojoj su razglas i osvjetljenje dočarali gotovo pravu festivalsku atmosferu.

Pjevači kajkavske glazbe zabavljali su publiku među kojima su redom bile osobe starije od 30 godina. Na koncertu su nastupali Ivica Pepelko, Gordana Ivanjek, Iva Ranogajec, Savski valovi, Aduti, Ivan Benc, Andrija Kos, Saša Kovač, Kajde i Klaruši. Najslavnije ime na ovom popisu je definitivno Ivica Pepelko uz čije je pjesme , “ Zraslo nam je drveće”, “Kad procvatu u proljeće jabuke”, “Hvala ti, Bože, za ovaj dan”, publika pjevušila i tapkala petama. Na licima posjetitelja vidio se zadovoljan smiješak i nitko nije prigovarao cijeni ulaznice koja je iznosila pedeset kuna.

Kako je bilo predizborno vrijeme, koncertu je prisustvovao HDZ-ov političar Ivan Jarnjak. Ovaj put nije izrekao svoju poznatu poštapalicu “ ne bi se štel mešati” i zajedno s dogradonačelnikom Končevskim prikazao je kratki politički igrokaz pun diplomatskog prepucavanja. Poznati Bednjanec je obećao da će HDZ dati 80% potrebnih sredstava za izgradnju dvorane.

Kao Hamletu i meni je na misao došlo vječno pitanje učenika Gimnazije, zabočkih sportaša i svih onih koji sanjaju novu dvoranu: “Biti(vjerovati) ili ne biti(ostati skeptičan)?”. Zabočani se samo mogu nadati da budućnost dvorane ne će ovisiti o izbornim rezultatima.

Nakon koncerta ravnateljica gimnazije Ružica Črnjević i dr. Rajko Fureš podijelili su zahvalnice svim glazbenicima koji su se uključili u ovu humanitarnu akciju.

Odgovori