Zbornik učeničkih radova – PoZiCa 2007.

U petak, 26.listopada održala se promocija nagrađenih literarnih i likovnih radova učenika Poreča, Zaboka i Crikvenice tijekom školske godine 2006./ 2007.

Svoje radove prvo su predstavili učenici iz Poreča. Pisali su na hrvatskom i talijanskom jeziku. Posebno me se dojmila „ Priča o njemu“, Stephanie Stelko i „Duhovi prošlosti“, Livije Žužić. Priče na talijanskom zvučale su OK, a o čemu se radilo baš i ne znam, što se moglo i vidjeti na licima prisutnih. Naime, talijanski jezik naši gimnazijalci mogu učiti od 3. razreda, a u osnovnim školama nije zastupljen.

Crikveničani su iznijeli svoje radove pune tema i poruka. Tako nam Ana Šegulja poručuje kako bi svijet bio ljepši kada bi odrasli probudili djecu u sebi.

Na kraju je svoje radove predstavio grad domaćin i njegovi nagrađeni- Zabok. Nikola Hren (OŠ Donja Stubica, 8. razred) prošlogodišnji je dobitnik Male nagrade Gjalski za svojeg „ Fiškala ili pak grobara“. Pisana na kajkavskom oduševila je prisutne. Prva nagrada za srednjoškolce pripala je Filipu Končiću (SŠ Bedekovčina, 4. razred) za priču „V gosteh“, uz oduševljenje prisutnih i gromki smijeh te velik pljesak.

Gimnazijalci iz susjednog nam grada Krapine izveli su predstavu Crno-bijeli svijet.

Odgovori