Volonteri – Zagrepčani, Osječani i… mi!

Grupa volontera Gimnazije Antuna Gustava Matoša počela se sve više aktivirati u različitim humanitarnim akcijama i udrugama. Među tim aktivnostima ističu se posjet Osijeku u kojem se nalazi jedan od tri volonterska kruga (druga dva su u Zagrebu i Zaboku) osnovana od strane Ivane Pavelić, prodaja suvenira iz doma “Bidružica” u prostoru naše škole i sudjelovanje u radionicama Društva naša djeca Zabok.

Volonterima iz Zaboka na putovanju u Osijek pridružili su se i članovi zagrebačkog volonterskog kruga te su zajedno s njima upoznali znamenitosti grada i organizirali druženje s osječkim volonterima. Tamo je organiziran humanitarni koncert za zakladu “Ana Rukavina” na kojem je prikupljeno 1400 kuna.

Nakon posjeta fakultativnih grupa iz psihologije domu “Bidružica” sakupilo se mnogo suvenira i poklona koje su našoj školi darovali članovi doma pa su volonteri organizirali prodajnu akciju čiji je prihod poslan natrag u Bidružicu. Svi suveniri, marame, kape, šalovi, torbe i nakit koji se prodavao ručni su rad članova Bidružice.

Između ostalog, volonteri svaki tjedan sudjeluju u radionicama “Društva naša djeca” u Zaboku gdje se druže s djecom kojima nije omogućen odlazak u vrtić. Svaki se tjedan dva gimnazijalca izmjenjuju u kreativnim likovnim radionicama za djecu vrtićke dobi, zatim čitanju slikovnica, priča, slušanju glazbe i mnogim drugim aktivnostima. Budući planovi naših volontera odnose se na daljnje sudjelovanje u aktivnostima Društva naša djeca Zabok, mogući posjet Bidružici, te organizaciju humanitarnog koncerta za bivšeg učenika naše gimnazije Darka Ruklića kojemu je hitno potreban novac za liječenje.

Odgovori