Posjet Muzeju Dražena Petrovića

Maturanti gimnazije posjetili su Košarkaški centar Cibonu i Muzej Dražena Petrovića otvoren 7.lipnja 2006. na 13. obljetnicu njegove smrti. Svi smo čuli za Dražena, najvećeg hrvatskog košarkaša, ali mnogi od nas nisu ni slutili koliko je svojom igrom u NBA ligi obogatio svjetsku košarku. „Pokazat ću Amerikancima kako se bacaju trice“, bila je njegova parola.

Ugodan ambijent muzeja ostvaren je laganom muzikom u pozadini i zanimljivom interpretacijom Draženovih trijumfa. Kratak 10-minutni filmić objedinio je cijeli njegov život od malih nogu pa sve do tragične prometne nesreće u Njemačkoj samo dan nakon posljednjeg nastupa u dresu hrvatske košarkaške reprezentacije.

Dražen u petoj godini dobiva prvu loptu, u petnaestoj svoj prvi pehar. Svakodnevno u treninge ulaže maksimalne napore, a strast prema igri postaje sve jača. S odličnim uspjehom završava srednju školu te upisuje studij prava. Svojom je igrom u dresovima Šibenke i Cibone zaradio nadimak „košarkaški Mozart“ jer se svojim talentom i golemim radom još kao mladić istaknuo u svijetu košarke i pridao joj višu razinu vrijednosti.

Zaigrao je za španjolski Real Madrid, a nakon toga za njega u Europi nema dostojnog protivnika. Jedini pravi izazov postala je NBA liga u kojoj je igrao za Portland i New Jersey. Dražen Petrović smatra se najboljim svjetskim košarkašem, dok je Michael Jordan drugi! Najbolji je bacač trica u povijesti košarke! Zaista fascinantno i inspirativno za sve naše sportaše i one koji to tek namjeravaju postati…

Odgovori