Božićna priredba-pjesma i svirka

Ovogodišnja božićna priredba na kraju prvog polugodišta započela je stihovima Rabindranta Tagora “… on dolazi, dolazi, vazda dolazi…” čime su simpatični voditelji Lea i Mateo najavili oproštaj od još jedne osmine našeg srednjoškolskog obrazovanja. U skladu s tradicijom program je otvorio školski zbor kojeg, kao i uvijek, vodi prof. Mladen Tršinski, a svoje su pjevačko umijeće pokazali skladbom “ Away in a Manger ”.

Kako su to i sami voditelji naglasili, u školi je zavladala prava epidemija vokalno-instrumentalnih ansambala, što se je dalo naslutiti po mnogim probama i svirci za vrijeme odmora što je širilo dobre vibracije i stvaralo dobro raspoloženje među učenicima koji su, posebno u prosincu, opterećeni mnogim testovima i ispitivanjima.
Prvo nam se predstavio ansambl djevojaka iz drugih razreda koje su vrlo hrabro izašle na pozornicu i otpjevale “Country roads”, baladu Johna Denvera iz sedamdesetih, a simpatične i odvažne bile su: Sonja Lihter (2.a), Andreja Cvetko (2.a), Nikolina Ozimec (2.b) i Marta Sinković (2.b).

Uslijedile su djevojke iz 2.b s neizostavnom božićnom skladbom “Tiha noć” koje su, bez obzira na pokoju “fulanu” notu, stvorile svečano ozračje i pravi božićni ugođaj. Bravo za Anu, Nikolinu, Ivanu i Magdalenu.

Prije nego što nam se predstavio treći ansambl, na pozornicu je izašla Kristina Turin iz 3.b koja nas je sve ugodno iznenadila vlastitom skladbom na glasoviru prigodnog naziva “My snow-white butterfly” i time sasvim zasluženo dobila uvjerljivo najveći aplauz.

No, nije bila kreativna samo Kristina, već i maturantica iz 4.s Bernarda Znika koja je svoj likovni talent predstavila u prostoru naše škole. Bernardinu izložbu najavila je profesorica Ivana Molnar koja je ukratko opisala sadržaj izložbe i naglasila kako je Bernarda svoj talent pokazala ne samo u Zaboku, već i u Oroslavju, Donjoj Stubici i Sv. Križu Začretju. Mogli smo vidjeti kako su najčešće teme na slikama pejsaž, životinje i mrtva priroda, a najviše se ističe slika risa na recikliranom papiru i prikaz voća po uzoru na Moneta. Vrlo je zanimljivo i originalno što su slike nazvane po imenima pjesama omiljenih Bernardinih glazbenika i bendova, pa tako tu svoje mjesto nalaze i Rolling Stonesi koji trebaju biti ponosni što je njihova “Paint It Black” našla mjesto ispod slike jedne uspješne i talentirane maturantice.

U veselom tonu nastavio je Dominik Ivanjko koji je skladbu Jingle Bells odsvirao na glasoviru odmaknuvši se od klasičnog izvođenja te pjesme. Uz neke sitne preinake čuli smo kako “zvončići” zvone u jazz obliku.

Uslijedile su djevojke čiji su se zvonki glasići najčešće čuli na hodnicima škole i koje su poznatu božićnu skladbu “Joy to the World” vrijedno vježbale posljednjih dana polugodišta. One su ujedno bile i najbrojniji sastav, u rasponu od 1. do 3. razreda, a poput “slavujčeka” su bile Monika i  Stela iz 2.a, Doroteja i Mateja iz 1.b, Lucija (1.a), Valentina (1.pm) i Marija (3.b), dok ih je na glasoviru pratio već spomenuti Dominik Ivanjko iz 2.b.
Za nastavak priredbe u dobrom raspoloženju pobrinuli su se školski bandovi iz trećih i četvrtih razreda koji nisu nastavili s božićnom glazbenom tematikom, već smo ih vidjeli u standardnom rock izdanju.

Prvi bend činila je već poznata ekipa u sastavu maturanata Siniše Horvata (4.b), Roberta Huška (4.s) i Vanje Vrančića (4.s) kojima se pridružio Ivan Rubil iz 3.a, a koji je ugodno iznenadio sve one koji ga nisu čuli s mikrofonom u ruci. Dečki su pokazali da se snalaze u novijem, ali i starijem rock repertoaru, a da to ne bi ostalo mrtvo slovo na papiru to su nam i dokazali  pjesmama “Wonderwall” grupe Oasis i “You’ve Got To Hide Your Love Away” legendarnih Beatlesa.

Drugi rock sastav koji je uslijedio bili su Janja Roškar i Ivan Rubil iz 3.a te Daniel Ćuk i Martin Gorički iz 3.pm. Ovaj band  predstavio nam se u nešto “žešćem” izdanju u izvedbi Urbanove “Male trube”, a koliko su se svidjeli učenicima, a i profesorima dokazao je veliki aplauz i povici iz publike.

Nakon što su školski bandovi zagrijali atmosferu, na red su došli školski dueti. Započele su Monika Jagarčec (2.a) i Mateja Župančić (1.b)  temom iz “ Ljepotice I zvijeri”, a njihovi su prekrasni glasovi stvorili bajkovito i romantično ozračje koje je upotpunila Mateja Bubnjar (1.pm) prateći ih na glasoviru.

Nakon djevojaka slijedio je duet klasičnih gitara u izvedbi Velimira Hađine iz 3.a i Petra Martinjaka iz 1.a. Ovaj je konjšćinski duet pružio pravu rock poslasticu odsviravši dvije skladbe dviju rock legendi. Prva je bila “El Condor Pasa” Simona & Garfunkela, a završili su s “Tears in Heaven” Erica Claptona.

Dečki su virtuoznom svirkom najavili kraj božićne priredbe koja je uz školski zbor i skladbu “Nebo da oku” ispratila još jedno polugodište, a simpatično nam je voditeljstvo svima zaželjelo sretne božićne i novogodišnje blagdane.

Odgovori