Novo vrijeme, novi mediji: medijska pismenost mladih u 21. stoljeću

SmartSize

Projekt provodi Mreža udruga Zagor.

Partnerske organizacije su Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Gimnazija Antuna Gustava Matoša Zabok i Srednja škola Zlatar.

Projekt sufinancira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u iznosu od 50.000,00 kuna.

Projekt se provodi na području Krapinsko-zagorske županije.

Vrijeme trajanja projekta: 01.11.2015.-31.08.2016.

O projektu

Projekt „Novo vrijeme, novi mediji: medijska pismenost mladih u 21. stoljeću“ započeo je 01.11.2015. i trajat će 10 mjeseci. Projekt financira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u okviru Natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2015./2016.

Cilj projekta je omogućiti mladima stjecanje medijskih znanja i vještina koji pridonose razvoju ljudskih prava i aktivnog građanstva. U sklopu projekta glavne aktivnosti su: edukacija mladih o medijskoj pismenosti i medijskim kompetencijama, informiranje mladih o temi Mladih i medija kroz školske novine i Internetske stranice škola i izraditi će se priručnik o medijima i medijskoj pismenosti. Na edukaciji i u kreiranju sadržaja sudjelovati će srednjoškolci/ke iz partnerskih škola ali i svi drugi/e zainteresirani iz srednjih škola s područja županije.

Projekt Medijske pismenosti je pri kraju, a ovaj letak jedan je od rezultata rada partnera na projektu. Uskoro ćete čitati i tekstove koji su nastali na projektu…

0001 0002 0003 0004

 

Comments are closed.