Sjajni rezultati maturanata!

Objavljeni su konačni rezultati državne mature za ovu školsku godinu.
Naši učenici ostvarili su odlične rezultate te je od 100 maturanata njih 97 uspješno položilo državnu maturu. Prosječna ocjena svih učenika škole, iz svih predmeta, je 3,26, a prosječni centil 63,35. Prosječna ocjena iz obaveznih predmeta je 3,58, a prosječni centil 65,6. Centil iznad 50 govori da su rezultati naših učenika iznad prosjeka Republike Hrvatske. Najviši prosječni centil, ako uzmemo u obzir obavezne predmete, ostvaren je iz Njemačkoga jezika na osnovnoj razini (88,63).
45 učenika je barem jedan predmet položilo ocjenom odličan, a čak 17 učenika ostvarilo je barem na jednom predmetu prosječni centil viši od 98, od čega je 3 učenika takav centil ostvarilo na dva predmeta, a Iris Trgovec i Ivo Veverec na čak 3 predmeta. Ivo je također i jedini učenik koji je sve predmete koje je polagao, njih 5, položio ocjenom odličan. Njih dvoje su i ostvarili centil 100 na Informatici, što znači da su postigli najbolji rezultat u generaciji. Iris je isto postigla i na ispitu iz Matematike više razine, pri čemu joj je i postotak riješenosti bio 100%.
Zbog ove savršene kombinacije rezultata na Informatici i Matematici, očekujemo da Iris bude i kandidatkinja za ovogodišnju nagradu Sakač, koju dodjeljuje jedan od doajena informatike u Hrvatskoj, Boris Sakač, u iznosu od 5.000 Eura, a dodjeljuje se učeniku koji najbolje u Hrvatskoj riješi ispit državne mature iz Informatike. U slučaju da je više učenika s najboljim rezultatom, gleda se rezultat ispita iz Matematike.
Najbolji rezultat u generaciji, odn. centil 100, postigao je i Tomislav Habazin na ispitu iz Njemačkoga jezika na višoj razini. Bravo za Iris, Ivu i Tomislava, a čestitke i svim ostalim učenicima koji su položili državnu maturu! Za ostale smo sigurni da će to učiniti u jesenskom roku.
Što se upisa na studije tiče, prema trenutnoj situaciji čak 76 učenika upisalo je svoj prvi izbor studija. U ukupnoj strukturi sveučilišta i veleučilišta, daleko najviše učenika upisalo je neki od fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, njih 80.
Najviše učenika, po 11, upisalo je Pravni fakultet i Ekonomski fakultet. Po 7 učenika upisalo je Filozofski fakultet i Učiteljski fakultet. Po 5 učenika upisalo je Fakultet elektrotehnike i računarstva, Fakultet prometnih znanosti i Prirodoslovno-matematički fakultet. 4 učenika upisalo je Medicinski fakultet. Svakako vrijedi izdvojiti Vida Leža i Stjepana Hrena koji su upisali Akademiju dramske umjetnosti, Vid studij dramaturgije, a Stjepan studij montaže, te Roberta Hrena koji je upisao Muzičku akademiju, studij za instrumentaliste, smjer tambure. Osim njih, spomenut ćemo i Martu Kuljak koja je odlučila nastaviti školovanje u inozemstvu na Goethe-Universität u Frankfurtu, smjer Recht.
Svim budućim studentima čestitamo na njihovom plasmanu i želimo uspješno studiranje!
Bookmark the permalink.

Odgovori