Pješačenjem u Radoboju promicanje poželjnih obrazaca ponašanja

U petak, 27. svibnja 2022. godine održana je manifestacija u Radoboju povodom Svjetskog dana nepušenja (31.5.) te Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama (26.6.). Održan je sportsko-edukativni program u sklopu kojeg je organizirano trosatno pješačenje iz Radoboja do Planinarskog doma Radoboj na Strahinjčici. Organizator manifestacije je Krapinsko-zagorska županija u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, Društvom Crvenoga križa Krapinsko-zagorske županije, Policijskom upravom krapinsko-zagorskom i Javnom ustanovom Zagorje zeleno, kao i Općinom Radoboj, PD Radoboj i HGSS – om. U manifestaciji su sudjelovali učenici osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije s ciljem promicanja zdravih stilova života kao jedan od učinkovitih načina prevencije rizičnih ponašanja i svih oblika ovisnosti kod djece i mladih. Na kraju pješačenja u društvenom domu dočekali su ih sendviči, voda i voće, a za one koji se nisu umorili tu su bile razne aktivnosti, poput povlačenja užeta, odbojka, nogomet te mnoge druge.

U ime naše škole sudjelovale su učenice 2.b razreda pod vodstvom profesorice Ane Veseljak. Unatoč pomalo blatnjavim šumskim putevima cure su uspjele osvojiti vrh Strahinjčice. Također su i uživale u prirodi, saznale ponešto o biološkoj raznolikost Strahinjčice te se lijepo provele. I za kraj, šalju vam važnu poruku: „Bez cigaretnog dima, ljepše nam je svima!“ :)

Na fotografiji: Laura Stanić, Marta Ozimec, Ema Sokolić, Leona Biškup, Nikolina Topolovec, Lea Špoljar, Nika Mihaliček te Ana Veseljak, prof.

Bookmark the permalink.

Odgovori