LiDRaNo 2023. – županijska razina

Županijska smotra LIDRANO ove je godine napokon održana uživo i u punom opsegu, a naši su se kreativni gimnazijalci u četvrtak 2. ožujka 2023. u Krapini uspješno okušali u nekoliko kategorija.
U kategoriji literarnih radova sudjelovali su Mark Petrač, 3. j (mentorica Sandra Babnik Lončar), Anja Petrinec, 4. b (mentorica Katarina Halambek Švec) i Petra Pavić, 4. j (mentorica Katarina Halambek Švec).
Rad Anje Petrinec “Psalam 51 za Svena” predložen je za državnu razinu (možete ga pročitati na poveznici).
U kategoriji novinarskih radova sudjelovale su Karla Bingula, 3. j (mentorica Sandra Babnik Lončar) i Katarina Marić, 2. a (mentorica Dinka Tomašković-Presečki).
U kategoriji dramskog stvaralaštva svojim su nadahnutim izvedbama pažnju publike zaokupili Magdalena Guntner iz 3. j razreda u kategoriji pojedinačnih nastupa, te dramska grupa MAG u kategoriji skupnog nastupa. Magdalena je kazivala pjesmu Antuna Gustava Matoša „Kod kuće“, a njezina je mentorica prof. Sandra Babnik Lončar.
Dramskom igrom „Gorka osveta“, koju je napisala učenica Ema Gospočić (2.a) ponovo je, nakon pandemijske stanke, na daskama koje život znače zaživjela gimnazijska grupa MAG. Emi su se u uvjerljivoj glumi pridružile Laura Sugnetić, Dora Bobičanec i Katarina Marić iz 2. a razreda, te Mark Petrač i Ana Dubovečak iz 3. j razreda. Suverenom i zaokruženom izvedbom zabočki su gimnazijalci još jednom šarmirali povjerenstvo te su predloženi za nastup na Državnoj smotri Lidrana. Mentorica MAG-ovaca je prof. Ljubica Anđelković Džambić.
Čestitamo svim učenicima i mentoricama na sudjelovanju i predstavljanju boja škole te upućujemo posebne pohvale Anji i njenoj mentorici Katarini za prijedlog plasmana na državno natjecanje u literarnom stvaralaštvu te MAG-ovcima i njihovoj mentorici Ljubici u dramskom!
Bookmark the permalink.

Odgovori