Izvrsni rezultati državne mature 2017./2018.

Ove školske godine ispiti državne mature su pisani  u periodu od 7. do 27. lipnja 2018. Ispitima je pristupilo svih 110 maturanata iz četiri razredna odjela. 107 ih je položilo, a 3 maturanta ponavljaju jedan ispit u jesenskom roku. I ove su godine učenici postigli odlične rezultate što se i očekivalo od izvanredne generacije 2014.-2018. s obzirom na njihovo sudjelovanje na natjecanjima, projektima, paralelno pohađanje srednjih glazbenih škola, visoke sportske rezultate…

Devetnaestoro se učenika posebno istaknulo jer su barem jedan, a mnogi i više ispita državne mature napisali bolje od 99% svih maturanata u Republici Hrvatskoj.

Učenik 4.pm razreda, Janko Bubnjar postigao je 3. najbolji rezultat u Hrvatskoj iz biologije (centil 99,96), 5. iz kemije (centil 99,89).  Oba su izborna predmeta na držanoj maturi, međutim Janko postiže izvanredne rezultate i iz svih obaveznih predmeta na višoj razini : engleskog jezika, hrvatskog jezika i matematike (centil 99,17). Patrik Ciglenečki, učenik 4.b razreda je ostvario 7. rezultat iz izbornog predmeta  povijesti (centil 99,31) . Izvrsne rezultate ima i iz hrvatskog jezika na višoj razini i politike i gospodarstva. Izvrstan 12. rezultat u državi ostvarila je Marica Sokolić, učenica 4.b razreda iz informatike (centil 99,52). Izvanredne rezultate je ostvarila i iz hrvatskog jezika i matematike na višoj razini. Također 12. rezultat u državi ostvarila je učenica 4.a Sara Pleško iz psihologije (centil 99,72) , a ujedno je ostvarila i vrlo visoke rezulte iz hrvatskog jezika na višoj i matematike na nižoj razini. 13. rezultat iz biologije u državi (centil 99,78) i 15. iz engleskog jezika viša razina (99,92) ostvarila je Patricija Belužić, učenica 4.b. Hrvatski jezik i matematiku na višoj razini, te izborne predmete kemiju i fiziku Patricija je riješila sa centilima višim od 93. Učenica 4.j razreda Matea Rod ostvarila je 15. rezultat u generaciji iz engleskog jezika na višoj razini i izvrstan rezultat iz matematike na nižoj razini, centil iznad 98. Lucija Fureš, učenica 4.a je ostvarila 26. rezultat u Hrvatskoj iz biologije (centil 99,55). Centil iznad 91 ima iz fizike, kemije, te obaveznih predmeta hrvatskog i matematike na višoj razini.

28. rezultat u državi iz hrvatskog jezika na nižoj razini ostvarila je Lucija Drempetić, 4.pm (centil 99,69). Centil iznad 90 ostvarila je iz engleskog jezika na višoj razini i izbornog predmeta kemije. Kolega iz razreda Karlo Kobeščak je ostvario 31. rezultat iz matematike u državi na višoj razini (centil 99,72). Karlo je ostvario izvanredne rezultate i iz ostalih obaveznih predmeta na višoj razini i izborne fizike (centil 98,94). Zanimljivo je da učenice Karla Vrabec, 4.pm i Petra Fuček, 4.b dijele 53. rezultat u državi iz matematike na nižoj razini (centil 99,74). Petra ima visoke rezultate iz hrvatskog jezika na višoj razini i iz politike i gospodarstva, centili iznad 90. Nikola Kešćec, učenik 4.pm razreda je ostavio izvrstan rezultat iz hrvatskog jezika na nižoj razini (centil 99,21). Visoke rezultate s centilom iznad 96 ima iz matematike na višoj razini i iz izborne informatike. Čak tri učenika iz naše škole ostvarila su 104. rezultat iz engleskog jezika na višoj razini (centil 99,43). To su Martina Mihovilić, Mateja Martinjak i Leon Drenški, svi učenici 4.j razreda. Mateja je ostvarila visoke rezultate i iz hrvatskog i njemačkog jezika na višoj razini, te matematike na nižoj razini, centili iznad 90 dok je Martina centil iznad 90 ostvarila iz hrvatskog i njemačkog jezika na višoj razini, a Leon iz njemačkog jezika viša razina i matematike na nižoj razini. Karlo Kada, učenik 4.pm razreda je ostvario izvrstan rezultat iz engleskog jezika na višoj razini (centil 99,23). Izvrsne rezultate s centilom iznad 95 postigao je i iz matematike na višoj razini, hrvatskog jezika na nižoj i izborne fizike. Učenica 4.a Nives Valek je ostvarila izvrstan rezultat iz hrvatskog jezika na višoj razini (centil 99,06), te iz engleskog jezika na višoj razini i psihologije s centilom iznad 96.  Maja Piljek, učenica 4.pm razreda je postigla izvanredan rezultat iz matematike na višoj razini (centil 99,14).

Nabrojali smo zaista samo najbolje rezultate premda ima još puno vrhunskih. Velika je većina učenika upisala svoj prvi izbor pri odabiru fakulteta, a tek njih nekoliko čeka upis u jesenskom roku. Svima od srca čestitamo i želimo da slične rezultate ostvare i na višoj razini obrazovanja.  

Podaci uspjeha maturanata na ovogodišnjoj maturi

 

Bookmark the permalink.

Odgovori