Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

Već dugi niz godina SŠ Oroslavje domaćin je županijskog Natjecanja iz hrvatskog jezika. Ove godine Natjecanje je održano 5. ožujka, a sudjelovalo je čak 36 učenika/ca iz šest srednjih škola u Hrvatskom zagorju. Gimnaziju A. G. Matoša predstavljalo je trinaestero učenika od kojih je devetero postiglo izvrsne rezultate.

U kategoriji prvih razreda 1. mjesto osvojila je Jelena Daković (1. pm), a Maja Reljić (1. a) i Ema Počekal (1. a) dijele visoko 3. mjesto. Njihove su mentorice profesorice Nikolina Tuđa Svečak i Katarina Halambek Švec.

U kategoriji drugih razreda, izvrsno 2. mjesto dijele učenice Ana Paradi (2. a) i Tea Žugec (2. a). Njihova mentorica je Sandra Babnik Lončar.

U kategoriji trećih razreda 1. mjesto osvojio je Matija Kordej (3. pm) koji se posebno istaknuo jer je test riješio 96% što je najviši postotak riješenosti na Natjecanju uzimajući u obzir sve kategorije. Matea Kobaš (3. j) osvojila je 3. mjesto. Njihova je mentorica Dinka Tomašković-Presečki.

U kategoriji četvrtih razreda 2. mjesto pripalo je Emi Smolić (4.a), a 3. mjesto Mateji Martinjak (4.j). Mentorice su naših maturantica Dinka Tomašković-Presečki i Katarina Halambek Švec.

Prvonagrađeni učenici dobili su prigodne knjige jezičnog i gramatičkog sadržaja, nagrađeni učenici diplome te ostali natjecatelji (Lucija Grden, Dora Krznar, Marija Kantolić i Marija Matovina) pohvalnice.

Čestitamo našim gimnazijalcima i njihovim mentoricama na izvrsnom uspjehu i ove školske godine!

Bookmark the permalink.

Odgovori