Županijski prvaci na eko kvizu među srednjoškolcima!

Učenici Gimnazije A. G. Matoša iz Zaboka osvojili su 1. mjesto među srednjoškolcima na Županijskom susretu učenika osnovnih i srednjih škola Krapinsko-zagorske županije, kao sudionici Eko kviza „Lijepa naša“. Natjecanje je održano u OŠ J. Leskovara u Pregradi u ponedjeljak 5. ožujka 2012., a sudjelovali su predstavnici 12 osnovnih i triju srednjih škola s područja Krapinsko-zagorske županije. Prvo mjesto među osnovnoškolcima osvojili su učenici Osnovne škole Zlatar Bistrica, predvođeni mentoricom prof. Šteficom Škrlec.

Za ovogodišnje osvojeno prvo mjesto zaslužni su : Magdalena Mihovilić, učenica 1.pm; Vedrana Petrovečki, učenica 2.b; Roman Tomašković, učenik 3.b; Nikolina Čajko, učenica 4.j  i rezervna učenica Vedrana Hižar iz 4.j razreda. Natjecanje je obuhvaćalo pismeni dio ispita, usmeni dio ispita iz područja biologije, kemije, geografije i vjeronauka te Power Point prezentacije. Tema naših učenika na ovogodišnjem Eko kvizu bila je «Obnovljivi izvori energije».  Mentor i voditelj eko-grupe je prof. Jozo Kožulović, vjeroučitelj. Vrijedna ekipa nastavlja pripremu za Državno natjecanje koje će se održat u Zadru od 15.-17. travnja.

Važno je napomenuti da je ekipa iz naše škole ove godine po prvi put sudjelovala u Eko kvizu „Lijepa naša“. Stoga je ovo sudjelovanje i pobjeda velika motivacija u daljnjem radu i ekološkim aktivnostima škole. Samo  neke od njih su: prikupljanje i recikliranje najlonskih vrećica, starih baterija, mobitela i drugog elektroničkog otpada, pokretanje i izrada školskih eko-novina (što je također donijelo i poticajnu nagradu  projekta Novog Lista i INE), briga za arboretum škole,….

Bookmark the permalink.

Odgovori