Uspjeh na Natječaju za najbolje edukacijske sadržaje Europeana 2021.

Na natječaju za najbolje edukacijske sadržaje Europeana 2021. Sanja Ždralović, prof. mentorica ušla je sa svojim inovativnim digitalnim scenarijem poučavanja među 20 (24) najboljih u Europi.
Europeana sabire digitalizirane sadržaje kulturne baštine iz institucija cijele Europe. European Schoolnet, pak, potiče nastavnike i kustose da što više koriste Europeanu u nastavi.
Sanja je u svoj learning scenario inkorporirala zdravstvenu, građansku, digitalnu i čitalačku pismenost te kritičko mišljenje, kao i kreativnost, suradništvo, poduzetnost i samousmjeravanje kao poželjne vještine i metode kojima je osmislila nastavu za današnjeg učenika.
Scenarij poučavanja “Savez zdravlja: Mens sana in corpore sano“ na temu o mentalnom i fizičkom zdravlju, naročito u vrijeme lockdowna, bazira se na upoznavanju navika tri europske zemlje kad je riječ o sportu, kulturi i prehrani te vlastitom praćenju vježbanja (workout log).

Ovaj i ostale nagradjene radove moći ćemo pronaći u online publikaciji Europeane prevedene s engleskog na osam jezika (španjolski, portugalski, talijanski, francuski, njemački, rumunjski, poljski i turski).

Bookmark the permalink.

Odgovori