“Gospoda Glembajevi” s Filozofskog fakulteta u posjeti ovog petka

I ove godine naša Gimnazija  u sklopu programa PrOZORnica u SVIJET obilježava Dan kazališta . Ovogodišnju Prozornicu u svijet posvetili smo velikanu hrvatskog kazališta – Miroslavu Krleži .

U petak  29.11.  u 18 sati  u auli škole predstavu Gospoda Glembajevi izvest će  studenti i diplomanti Filozofskog fakulteta  Sveučilišta u Zagrebu. U sklopu svog projekta 100 godina Glembajevih , studenti kroatistike i drugih studija pod vodstvom profesorice, teatrologije i dramaturginje Mire Muhoberac spojili su kazališnu teoriju i praksu. Rezultat znansveno-stručnog istraživanja fenomena Miroslava Krleže i glembajevštine je zbornik studentskih znanstvenih i esejističkih  radova 100 godina Glembajevih: Kako smo vidjeli Agram i Krležu, a umjetnički dio projekta rezultirao je predstavom Gospoda Glembajevi . Proces od ideje do realizacije bio je dugotrajan i višemjesečan, no projekt je  s velikim uspjehom predstavljen učenicima, studentima i profesorima u više navrata, a nagrađen je i Posebnom Rektorovom nagradom za akademsku godinu 2012./2013.  te proglašen najboljim ovogodišnjih studentskim projektom na Sveuličištu u Zagrebu.

Priliku da besplatno gledamo Gospodu Glembajeve u našoj školi zahvaljujemo našim bivšim učenicima Tini Marušić i Mariju Šimudvarcu koji sudjeluju u opisanom projektu i predstavi. Predstava je otvorena za javnost, no prvenstveno je namijenjena našim maturantima i članovima dramske skupine.

Zahvaljujemo Gradu Zaboku i trgovini Chemo Zaboky na podršci i gostoprimstvu.

Na linku ćete naći opis studentskog projekta pod nazivom 100 godina Glembajevih.

pozivnica-Glembajevi

Bookmark the permalink.

Odgovori