DSD-Jezični kamp u Zadru za 1. razrede

Polaznice DSD-nastave prvih razreda naše škole sudjelovale su s nastavnicom Mihaelom Cerovečki Benković od 7. do 9. veljače 2019. na Jezičnom kampu u Zadru u organizaciji Središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu (ZfA) uz sufinanciranje od strane Ministarstva za obrazovanje pokrajine Bavarske (Bayerische Staatsministerium für Bildung und Kultus, Wissenschaft und Kunst).

Tema kampa je bila „Zadar u pjesmi“, a naše su učenice u mješovitim grupama s učenicima/cama iz 11 drugih škola u okviru trodnevne projektne nastave upoznate sa različitim oblicima pjesama, istraživale su i fotografirale odabrane motive u gradu Zadru, te o njima pisale pjesme na njemačkom i hrvatskom jeziku. Pjesme su zajedno s fotografijama prezentirane na plakatima te scenski izvedene.

Učenice su u okviru Jezičnog kampa osim jezičnih vještina usavršavale i sposobnost rada u timu i rješavanja problema prema načelima Škole za život, a u skladu s ishodima Međupredmetnih tema Socijalni i osobni razvoj, uporaba IKT-a, Učiti kako učiti i Poduzetništvo.

 

Bookmark the permalink.

Odgovori