Dan škole

Dana 3. svibnja 2019. učenici Gimnazije A. G. Matoša okupili su se kako bi sudjelovali u sportskim aktivnostima povodom Dana škole. Iako je dan škole službeno 6. svibnja, obilježili smo ga tri dana ranije zbog otvorenih dana škole koji će nastupiti u utorak 7. svibnja.

Učenici su mogli birati između nekoliko aktivnosti: joge, stolnog tenisa, pješačenja te čak i novinarske grupe kojoj je zadatak bio dokumentirati navedene aktivnosti. No, prije početka, održano je predavanje od strane gospodina Garsije Kosinca, stručnjaka za energetiku iz GEN – Svijet energije. Predavanje, s počekom u 9 sati, održano je u svrhu informiranja učenika Gimnazije o svim načinima na koji trošimo energiju, ali i svim načinima na koji možemo zamijeniti fosilna goriva obnovljivim izvorima energije i tako napredovati u očuvanju zdravlja našeg planeta. Pričao je o prosječnim količinama energije potrošenim po glavi stanovnika naše države, o zagađenju Europe zbog potrošnje fosilnih goriva, objasnio nam je neke pojmove iz energetike i fizike krucijalne za prosperitet ljudi na Zemlji te raskrinkao i objasnio učestale mitove o radu nuklearnih elektrana.

Nakon predavanja, koje se malčice odužilo, učenici su se predali aktivnostima. Većina učenika odlučila se za pješačenje, dok se ostatak rasporedio na jogu te stolni tenis. Sve to pratila je novinarska grupa koju je činilo šestero uvijek Gimnaziji vjernih i poslu predanih akademika 3. PM razreda. Pješaci su obišli rutu škola-Bregi Zabočki-Grabrovec-škola. Prisustvovalo je više od 200 učenika, ali i velik broj profesora nimalo manje željnih rekreacije i obilaska našeg kraja. Joga se odvijala u maloj dvorani škole, a sudjelovalo je pedesetak ljudi, učenika i nastavnika. Program je vodila profesorica Petra Petrovečki-Nevistić te su svi učenici iskusili čari joge i duhovno-tjelesne obnove. U turniru stolnog tenisa učenici su se natjecali u četiri skupine. Završni poredak glasio je: 1. mjesto – Filip Svečnjak, 2. mjesto – Vladimir Šindler, 3. mjesto – Martin Mak.

Stotinjak učenika Dan škole provelo je izvan granica države povodom terenske nastave u Italiji.

Sve u svemu, izvrsno učinkovito proveden dan u (i izvan) Gimnazije koji će učenicima zasigurno ostati u dobrom sjećanju.

Bookmark the permalink.

Odgovori