Svečana podjela DSD diploma pred njemačkim veleposlanikom

Die wahre Heimat ist eigentlich die Sprache !
(Wilhelm von Humboldt)
Na svečanoj ceremoniji dodjele njemačkih jezičnih diploma više razine (DSD II Diplom –B2/C1) koja je 22. svibnja 2024. godine održana u zagrebačkom hotelu Antunović u nazočnosti veleposlanika SR Njemačke te predstavnika Njemačkog središnjeg ureda za školstvo u inozemstvu (ZfA), te ravnateljica i ravnatelja zagrebačkih i okolnih škola i naši su učenici preuzeli svoje zaslužene jezične certifikate.
Ponosni smo na naše maturantice Veroniku Bednjanec, Karlu Bingula, Moniku Stažnik, Leonu Šoštarko, Jelenu Klanjčić, Luciju Palčec, Ivanu Žukina te maturante Gabrijela Kučka i Marka Šafranka koji su svojim trudom, zalaganjem i upornošću dokazali da se učenje njemačkog jezika itekako isplati. Učenike je za polaganje ispita pripremala profesorica Tanja Mraz.
Naša je škola prepoznala važnost učenja stranih jezika te u navedenom programu sudjeluje od 2010. godine. Njemačka jezična diploma (DSD) polaže se na dvije razine, nižoj A2/B1 te višoj B2/C1. Proteklih je godina tristotinjak učenika naše škole steklo jedan od navedenih jezičnih certifikata.
Svečanoj ceremoniji prethodio je i sastanak ravnateljica i ravnatelja na čijim se školama provodi program Njemačke jezične diplome. Pritom je naglašena važnost i podrška škole u provođenju ovakvog projekta. Također, ni višegodišnji veoma dobri izlazni rezultati naših učenika ne prolaze nezamijećeno te je istaknuto kako naša škola godina postiže izvrsne rezultate i taj se uloženi trud učenicima višestruko vraća.
Bookmark the permalink.

Odgovori