SUSRET MLADIH LITERATA U NOVOJ GRADIŠKI

Na poziv predsjednice Ogranka MH u Novoj Gradiški, profesorice Vjekoslave Bagarić, odazvali su se učenici Gimnazije A. G. Matoša Ivana Žukina (4.pm), Iva Kuljak (4.a) i Mark Petrač (4.j) koji su sudjelovali ovog proljeća na literarnom natječaju povodom 150. obljetnice rođenja A. G. Matoša. U pratnji profesorice savjetnice Sandre Babnik Lončar i školskog domara Marija Hercega uputili su se školskim kombijem 25. listopada u Novu Gradišku na predstavljanje Zbornika literarnih radova “Umoran već stigo domu svojemu” posvećenoga oštroumnom genijalcu, pjesniku A. G. Matošu.

Na predstavljanje bile su pozvane i profesorice Katarina Halambek Švec i Dinka Tomašković-Presečki te učenica Lea Škalički (2.a) koje su, nažalost, bile spriječene prisustvovati.

Literarna djela naših učenika nalaze se u Zborniku koji su svi dobili na poklon, a prisutni su imali priliku čuti Markovu pjesmu “Mezzosopran”.

Nakon svečanosti uputili su se u Hotel Tomislav na zajedničko druženje te se zadovoljni i puni pozitivnih dojmova vratili u Zabok u večernjim satima.

Iva Kuljak

  

Bookmark the permalink.

Odgovori