„Povezanost korištenja Instagrama i zadovoljstva izgledom kod adolescenata: provjera metodom uzorkovanja iskustva“

U srednjim školama na području Republike Hrvatske provodi se istraživanje u sklopu izrade doktorske disertacije Ane Žulec Ivanković pod naslovom „Povezanost korištenja Instagrama i zadovoljstva izgledom kod adolescenata: provjera metodom uzorkovanja iskustva“. Istraživanje je odobrilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Etičko povjerenstvo za znanstvena istraživanja Filozofskog fakulteta u Rijeci i Etičko povjerenstvo Hrvatskog katoličkog sveučilišta te je postavljeno, i provodit će se, u skladu s etičkim smjernicama istraživanja u kojem su sudionici djeca i maloljetnici.

U okviru istraživanja ispituju se učinci korištenja Instagrama na trenutne doživljaje djece. Istraživanje uključuje ispitivanje učenika svih razreda srednjih škola tijekom rujna i listopada 2023. Planirano je da učenici na svoj pametni telefon instaliraju besplatnu istraživačku aplikaciju ExpiWell putem koje će tijekom 10 dana 4 puta dnevno ispunjavati kratke upitnike u trajanju od 2 minute.

Ukoliko ste zainteresirani sudjelovati u istraživanju, očitajte QR kod koji vas vodi na opis istraživanja i upute, te na potpisivanje informiranog pristanka za sudjelovanjem.

 

Bookmark the permalink.

Odgovori